Η συγγραφή του βιβλίου έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου με τους τέσσερις κύριους αφηγητές, συγγραφείς Γκάμπριελ Ντεσούμπλ, Φλορίν Ιάρου, Ράζβαν Τούπα και Μάριους Τσίβου να καταστρώνουν το σχέδιο και να βρίσκουν τον τίτλο του έργου που είναι «Santa Claus & Co. Η πιο γρήγορη νουβέλα στον κόσμο».
Ο εκδοτικός οίκος «Art Publishing House», ο οποίος θα δημοσιεύσει το βιβλίο των 288 σελίδων -καρπό συλλογικής προσπάθειας 53 συγγραφέων- διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες με το επίτευγμα που δεν έχει προηγούμενο. «Το εγχείρημα σίγουρα θα μείνει στην ιστορία. Εργαστήκαμε με ενθουσιασμό, με ομαδικό πνεύμα και βάλαμε στην άκρη το εγώ για λίγες ώρες», υπογράμμισε ο Φλορίν Ιάρου.
«Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τους συγγραφείς που παραμέρισαν τη ματαιοδοξία τους και αποφάσισαν να κάνουν κάτι όλοι μαζί. Το βιβλίο περιγράφει την εικόνα του Βουκουρεστίου όπου οι άνθρωποι δεν έχουν αρκετό χρόνο να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους», τόνισε ο συγγραφέας.
Ο Μάριους Τσίβου εκτίμησε ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά πολύ ευχάριστο και σημείωσε ότι θέλει να επαναλάβει τη δημιουργική προσπάθεια. «Θα ήθελα να το κάνω κάθε χρόνο, να δω τι ταχύτητα μπορούμε να επιτύχουμε. Ήταν πολύ δύσκολο να πείσω τους συγγραφείς να σταματήσουν να γράφουν», είπε.
Ευχαριστούμε την εταιρεία 3Τ-Πολυδομική για τη φιλοξενία που μας προσφέρει στο server της, και για το έτος
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 299 guests και κανένα μέλος
Πέρα από την εικόνα, πώς είναι δηλαδή στην όψη το Διάστημα και τι υπάρχει «εκεί έξω», οι αστροναύτες έχουν περιγράψει τη μυρωδιά του διαστήματος και εντυπωσιάζουν με αυτά που λένε ότι έχουν μυρίσει εκεί. Σύμφωνα με τον αστροναύτη της NASA Ντον Πέτιτ, στο Διάστημα υπάρχει μια διαπεραστική μυρωδιά που σε πολλούς θυμίζει ψημένο κρέας. Ο λόγος που κυριαρχεί αυτή η μυρωδιά είναι γιατί οι αστροναύτες μύριζαν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAH), ενώσεις οι οποίες παράγονται κατά τον σχηματισμό πλανητών και άστρων.
Οι ίδιες ενώσεις, σύμφωνα με τον Τζεφ Όισι, ερευνητή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, παράγονται και στη Γη, όταν κάνουμε μπάρμπεκιου, οπότε η «σύνδεση» είναι εμφανής. Στον Sagittarius B2 η μυρωδιά που κυριαρχεί είναι βατόμουρα και ρούμι. Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, μεταξύ των χημικών ενώσεων που εντοπίστηκαν στο κέντρο του Γαλαξία ήταν ο μεθανικός αιθυλεστέρας (C3H6O2), που δίνει τη χαρακτηριστική μυρωδιά στα βατόμουρα και την αντίστοιχη γεύση στο ρούμι.
Περισσότερα...«Κοιμητήριο»
Εδώ κοίτονται όσοι απόμειναν πίσω.
Όσοι ξέχασαν και ξεχάστηκαν,
Όσοι σκότωσαν και σκοτώθηκαν.
Ψυχές που απογυμνώθηκαν
Στην οδύνη, μες στη μάταιη θλίψη.
Όσοι αρνήθηκαν το σώμα και το αίμα.
Οι πολύ ωραίοι, οι πολύ άγονοι,
Οι λυπημένοι, οι απαρηγόρητοι.
Τόσες ψυχές μες στην ψυχή μου.
Περισσότερα...Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...