Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, υπήρξε σημαντικός έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών και δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων, που κατοχύρωσε με όλες τις σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις.
Γεννήθηκε σε χρονολογία που δεν μας είναι γνωστή, αλλά που εικάζεται πως είναι μεταξύ των ετών 580 - 572 π.Χ. και ως επικρατέστερος τόπος γεννήσεως παραδίδεται η νήσος Σάμος. Πέθανε στο Μεταπόντιον της Ιταλικής Λευκανίας σε μεγάλη ηλικία, περί το 500 - 490 π.Χ.
Ευχαριστούμε την εταιρεία 3Τ-Πολυδομική για τη φιλοξενία που μας προσφέρει στο server της, και για το έτος
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 138 guests και κανένα μέλος
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η μουσική που ακούμε έχει συγκεκριμένες συχνότητες; Ένας όρος που συχνά αναφέρεται σε αυτόν τον τομέα είναι τα Hertz (Hz). Στη μουσική, η συζήτηση για τη διαφορά μεταξύ των 440 Hz και των 432 Hz έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις και θεωρίες. Ας δούμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό και γιατί είναι σημαντικό.
Τα Hertz μετράνε τον αριθμό των δονήσεων ανά δευτερόλεπτο. Στη μουσική, αναφέρονται στη συχνότητα μιας νότας, δηλαδή πόσο "ψηλή" ή "χαμηλή" ακούγεται. Για παράδειγμα, το "A" πάνω από το μεσαίο "C" σε ένα πιάνο συνήθως έχει συχνότητα 440 Hz.
Περισσότερα...«Κοιμητήριο»
Εδώ κοίτονται όσοι απόμειναν πίσω.
Όσοι ξέχασαν και ξεχάστηκαν,
Όσοι σκότωσαν και σκοτώθηκαν.
Ψυχές που απογυμνώθηκαν
Στην οδύνη, μες στη μάταιη θλίψη.
Όσοι αρνήθηκαν το σώμα και το αίμα.
Οι πολύ ωραίοι, οι πολύ άγονοι,
Οι λυπημένοι, οι απαρηγόρητοι.
Τόσες ψυχές μες στην ψυχή μου.
Περισσότερα...Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...