kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Υπολογιστές

Fugaku: Ο νέος ισχυρότερος υπερυπολογιστής του κόσμου

fugaku o neos isxyroteros yperypologistis tou kosmou
Την αντίληψη «στους δύο τρίτος δεν χωράει», τουλάχιστον όσον αφορά τους υπερυπολογιστές, διέψευσε πανηγυρικά η Ιαπωνία, η οποία εισβάλλοντας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα κατάφερε να πάρει τα σκήπτρα για τον μεγαλύτερο υπερυπολογιστή του κόσμου.

Η νέα κατάταξη Top 500 των ισχυρότερων υπερυπολογιστών του κόσμου, που αποτελούν το κατ' εξοχήν σύμβολο εθνικής τεχνολογικής και οικονομικής ανταγωνιστικότητας, την οποία κάνουν από το 1993 ανά εξάμηνο Γερμανοί και Αμερικανοί επιστήμονες εμφανίζει σημαντικές ανακατατάξεις.

Περισσότερα...

Ο προσωπικός σας υπολογιστής ως όπλο ενάντια στον κορωνοϊό

o prosopikos upologistis os oplo enantia ston koronoio
Με τη βοήθεια του [email protected], η έρευνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού μπορεί να επισπευθεί.

Είναι κοινό μυστικό ότι το Διαδίκτυο και οι μόνιμα συνδεδεμένοι σε αυτό προσωπικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν να αυξήσουν με εκθετικό ρυθμό την ταχύτητα με την οποία γίνεται η έρευνα πάνω σε ευρύ πεδίο επιστημονικών ζητημάτων. Αρχικά, το σχέδιο του [email protected] είχε ξεκινήσει με τη συλλογική επεξεργασία σημάτων από το σύμπαν στο πλαίσιο της αναζήτησης για την πιθανότητα εύρεσης εξωγήινης ζωής, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε στο πεδίο της μελέτης των ασθενειών και την εκτέλεση μοντέλων για την προσπάθεια κατανόησης των μηχανισμών, αλλά και των τρόπων αντιμετώπισης των ασθενειών.

Περισσότερα...

Εκτυπωτής δημιουργεί αληθοφανή ολογράμματα!

ektypotis dimiourgei alithofani ologrammata
Ένα νέο εκτυπωτή που δημιουργεί ψηφιακά τρισδιάστατα έγχρωμα ολογράμματα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και χρωματικό ρεαλισμό από ότι κάθε άλλο μηχάνημα στο παρελθόν κατασκεύασαν Γάλλοι ερευνητές.

Τα προϊόντα του εκτυπωτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναπαραστάσεις αντικειμένων σε μουσεία, ως αρχιτεκτονικά μοντέλα, στη διαφήμιση κ.α. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι δεν απαιτούν ειδικά γυαλιά ή άλλα οπτικά βοηθήματα για να γίνουν ορατά.

Περισσότερα...

Blockchain: Η τεχνολογία που θα αλλάξει ριζικά τις δομές των σύγχρονων κοινωνιών

Blockchain
Αυτό που δεν έχουμε κατανοήσει είναι ότι οι εφαρμογές της τεχνολογίας Blockchain, έχουν ξεφύγει του στενού πλαισίου των κρυπτονομισμάτων και καλύπτουν σχεδόν όλα τα πεδία της οικονομίας. Τα πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες εφαρμογής του blockchain κάνουν πολλούς να μιλούν για επανάσταση αντίστοιχη με εκείνη του διαδικτύου.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η τεχνολογία blockchain έχει όλες τις προϋποθέσεις να αλλάξει ριζικά τις δομές, τον τρόπο οργάνωσης και τη λειτουργία των σύγχρονων κοινωνιών. Ήδη, ολοένα και περισσότερες εταιρείες, οργανισμοί και δημόσιες αρχές επενδύουν σημαντικούς πόρους και εφαρμόζουν πιλοτικά τη νέα τεχνολογία, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Φεβρουάριο του 2018 να έχει συστήσει παρατηρητήριο και forum με σκοπό την προώθησή της.

Περισσότερα...

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...