kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Κρουαζιερόπλοιο με virtual «μπαλκόνια»

Τη δυνατότητα σε επιβάτες του να απολαύσουν τη θέα από εικονικά «μπαλκόνια», ενώ βρίσκονται στο εσωτερικό του παρέχει το κρουαζιερόπλοιο Navigator of the Seas της Royal Caribbean.

Virtual «μπαλκόνια»
Σε 81 δωμάτια του 15 καταστρωμάτων κρουαζιερόπλοιου βρίσκονται γιγαντοοθόνες 80 ιντσών, στις οποίες προβάλλεται ζωντανά εικόνα και ήχος από το εξωτερικό του πλοίου. Ειδικότερα, για να ενταθεί η οπτικοακουστική εμπειρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired, η εταιρεία Control Group (που βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη τεχνολογία) τοποθέτησε δύο κάμερες RED Epic στην πλώρη και την πρύμνη τους σκάφους. Ο εν λόγω εξοπλισμός, που είναι ανθεκτικός στις συνθήκες της θάλασσας και πληροί τις ναυτικές προδιαγραφές, αποστέλλει το βίντεο σε έναν κεντρικό server και ακολουθεί αποκωδικοποίηση και επεξεργασία του πριν προβληθεί στην οθόνη.

«Στην αρχή έπρεπε να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με το πώς οι άνθρωποι θα αντιδρούσαν σε μία οθόνη σε ένα μικρό χώρο χωρίς φως του ήλιου. Συμβουλευτήκαμε δύο επιστήμονες, από το ΜΙΤ και Χάρβαρντ...ώστε να σχεδιάσουμε μηχανισμούς για την αποφυγή ανεπιθύμητων παρενεργειών» λέει στο Wired ο Τσάρλι Μίλερ, στέλεχος της εταιρείας.

Οι οθόνες είναι τοποθετημένες στο βόρειο ή στο νότιο τοίχωμα των δωματίων – οπότε, αν ένας επιβάτης κοιτά σε μια οθόνη που «βλέπει» μπροστά, τότε βλέπει τη θέα από την πλώρη του πλοίου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...