kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Εστιατόριο σερβίρει φαγητό από υλικά που πετούν τα σούπερ μάρκετ!

Εστιατόριο
Ένα νέο δανέζικο εστιατόριο που ονομάζεται «Rub og Stub» προσφέρει στους φανατικούς πελάτες του πιάτα μαγειρεμένα με υλικά που έχουν πεταχτεί από τα σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να περάσυν ένα μήνυμα οικονομίας στους καταναλωτές, προκειμένου να περιορίσουν τον αριθμό των τροφίμων που πετάνε καθημερινά στα σκουπίδια αλλά και για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε διάφορες οργανώσεις και ιδρύματα.

Σύμφωνα με την Sophie Sales, συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου:

«Στη Δανία ο κόσμος πετά πολλά τρόφιμα στα σκουπίδια. Το ίδιο συμβαίνει σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, ενώ στις Τρίτες Χώρες τα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία! Δεν μπορούμε να δεχόμαστε κάτι τέτοιο χωρίς αντίδραση. Εμείς βρήκαμε αυτό τον τρόπο για να περάσουμε τα μηνύματά μας».

Τα τρόφιμα συλλέγονται από τα σούπερ μάρκετ της Κοπεγχάγης και είναι όλα αυτά που πετούν οι επιχειρήσεις επειδή στην όψη δεν είναι αρεστά! Όλα είναι φρέσκα και όχι αλλοιωμένα, ενώ οι ημερομηνίες λήξης τους είναι οι ενδεδειγμένες.

Εστιατόριο
Το εστιατόριο έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο που τρώει φτηνά αλλά συμβάλλει με τον τρόπο τους στη μείωση των αποβλήτων τροφίμων.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...