Πριν από 200 χρόνια τα μόνα αυγά που υπήρχαν κατά την περίοδο του Πάσχα, αν και όμορφα διακοσμημένα, ήταν τα αληθινά. Στις αρχές του 19ου αιώνα, οι ζαχαροπλάστες σκέφτηκαν ένα έξυπνο σχέδιο για να δημιουργήσουν μια εναλλακτική γλυκιά εκδοχή.
Τα εύσημα για τη δημιουργία των πρώτων σοκολατένιων αυγών κατέχουν οι παραγωγοί σοκολάτας στη Γαλλία και τη Γερμανία, αν και ήταν πολύ μαύρη και πικρή η σοκολάτα που παρήγαγαν τις πρώτες φορές. Η σοκολάτα ήταν τόσο ακριβή την εποχή εκείνη, που τα αυγά απολάμβαναν αποκλειστικά οι πλούσιοι. Τα πασχαλινά αυγά που ήταν διαθέσιμα ήταν επίσης αρκετά σκληρά, καθώς οι κατασκευαστές δεν είχαν βρει ακόμα έναν τρόπο να δίνουν εύκολα σχήμα στη σοκολάτα.
Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...