Με τη βοήθεια δύο τηλεχειριστηρίων, οι μορφές του πασίγνωστου ήρωα και του Χατζηαβάτη ζωντανεύουν στην οθόνη του υπολογιστή αλλά και στη γιγαντοοθόνη του προτζέκτορα.
Οι φοιτητές δούλεψαν, προκειμένου να προγραμματίσουν αυτό το ηλεκτρονικό θέατρο σκιών, να ενσωματώσουν στις ηλεκτρονικές φιγούρες πολλές από τις κινήσεις του καραγκιοζοπαίκτη, τις οποίες και μπορούν να ελέγχουν με τα τηλεχειριστήρια και φυσικά να φτιάξουν τα σκηνικά.
Την ιδέα για ένα ηλεκτρονικό Θέατρο Σκιών είχε ο Νεκτάριος Μουμουτζής, επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου, ο οποίος, όπως τονίζει, στόχος της προσπάθειας είναι να διατηρηθεί η παραδοσιακή τέχνη.
Για τον καθηγητή υπεύθυνο του εργαστηρίου Σταύρο Χριστοδουλάκη η συγκεκριμένη προσπάθεια «δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά. Αλλωστε, τον Καραγκιόζη γνωρίζει ο παππούς και ο πατέρας και το όλο πρότζεκτ θα μπορούσε να ενισχύσει την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών γενιών».
Ο στόχος των δύο μεταπτυχιακών φοιτητών, Μάριου Χριστουλάκη και Ανδρέα Πιτσιλαδή, για το μέλλον είναι η περαιτέρω βελτίωση του διαδραστικού Καραγκιόζη.
ΠΗΓΗ: patris.gr
Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...