kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Ήλιος, θάλασσα και Ελλάδα στην αρχική σελίδα της Google

Ελληνική σφραγίδα φέρει σήμερα το λογότυπο της Google Ελλάδας, το οποίο... φιλοτεχνήθηκε μάλιστα από 10χρονο μαθητή του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτόχωρου.

Doodle-1
Πρόκειται για τον Αστέριο Ρέυνικ, ο οποίος είναι ο νικητής του δημιουργικού παιδικού διαγωνισμού Doodle 4 Google στην ηλικιακή κατηγορία 4ης - 6ης δημοτικού με το doodle «Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα».

 

«Για τη ζωγραφιά μου αρχικά σκέφτηκα το σύμβολο της Ελλάδας την ελληνική σημαία, σκέφτηκα τη θάλασσά μας, μετά τη βάρκα που παίρνουμε με τον παππού μου κάθε καλοκαίρι, τους δύο γλάρους, τον Πέτρο και τον Κοκκινολαίμη που έρχονται μαζί μας πάνω από τα βράχια και μας κοιτούν και τον ήλιο μας», ανέφερε μετά την ανακοίνωση της νίκης του στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο διαγωνισμός που έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 17 χώρες ξεκίνησε στην Ελλάδα στις 26 Φεβρουαρίου 2013 και συμμετείχαν με τις ζωγραφιές τους 8.200 παιδιά ηλικίας 6-18 ετών από 2.234 σχολεία όλης της χώρας που απεικόνισαν με πολλή φαντασία και κέφι στα doodles τους την Ελλάδα και όσα σημαίνει γι' αυτούς.

Η επιλεγμένη ομάδα κριτών του διαγωνισμού, διάσημοι εικονογράφοι, συγγραφείς, διευθυντές μουσείων και ηθοποιοί, ανέδειξαν τους 60 επιλαχόντες, 15 από κάθε ηλικιακή ομάδα και το κοινό ψήφισε online το αγαπημένο του από κάθε κατηγορία.

Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές από 6 έως 18 ετών

Σκοπός του ήταν να ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν δημιουργικότητα και φαντασία για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google.

Η ψηφοφορία του κοινού, η οποία διεξήχθη από τις 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου, ανέδειξε έναν νικητή για κάθε μία από τις τέσσερις ηλικιακές ομάδες, στις οποίες είχαν χωριστεί τα έργα των μαθητών (1η-3η δημοτικού, 4η-6η δημοτικού, γυμνάσιο, λύκειο).

Στη συνέχεια ένας από αυτούς αναδείχθηκε ο εθνικός νικητής.

Το doodle που σχεδίασε ο μαθητής Αστέριος θα κοσμεί την κεντρική σελίδα της Google καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι υπόλοιποι νικητές:

Doodle-2

 

Doodle-3

 

Doodle-4

 Η ιστορία των doodles

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία των doodles; Το 1998, οι ιδρυτές τις Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τις χρήστες ότι θα λείπουν καθώς ήθελαν να πάνε στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο τις Νεβάδα. Έτσι τοποθέτησαν το σχέδιο της φιγούρας πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου, ενημερώνοντας τις χρήστες ότι βρίσκονται «εκτός γραφείου».

Οι χρήστες, παρά το αρχικό ξάφνιασμά τους, αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την αλλαγή στο κλασσικό λογότυπο τις Google καθώς και την «παιχνιδιάρικη» διάθεση της εταιρείας.

Το 2000, ο Larry και ο Sergey διόρισαν τον webmaster Dennis Hwang επικεφαλής της ομάδας των doodles, ενώ 12χρόνια αργότερα, η αρχική ομάδα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο τμήμα εικονογράφων και μηχανικών (τους doodlers), οι οποίοι έχουν δημιουργήσει πάνω από 1500 doodles σε διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών για τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο αλλά και το doodle των εθνικών εκλογών.

ΠΗΓΕΣ:

  • naftemporiki.gr

  • nooz.gr

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 166 guests και κανένα μέλος

Πολιτική απορρήτου...

Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...