Για τους λουκουμάδες
|
Για το σιρόπι
|
Λουκουμάδες: Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουνε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα για 20-25 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι (περίπου 2 δάχτυλα) και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα κουταλάκι κουταλάκι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Πασπαλίζουμε μια πιατέλα με τη μισή καρυδόψιχα και τη μισή κανέλα. Κατόπιν, με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε στην πιατέλα.
Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι και τους πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Σερβίρονται ζεστοί.
ΠΗΓΗ: tovima.gr
Ο ιστότοπος αυτός, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία βοηθούν να βελτιωθεί η περιήγησή σας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...