Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών

psifiaki akadimia politon 1
Τι είναι η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών
:
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συγκεντρώσει, σε ένα σημείο εισόδου, εκπαιδευτικό περιεχόμενο που βελτιώνει τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών.

Πώς μπορώ να ενταχθώ στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών και να βελτιώσω τις ψηφιακές δεξιότητές μου: Στην Ψηφιακή Ακαδημία, ο πολίτης μπορεί να επιλέξει ελεύθερα, δωρεάν και χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες εγγραφής τα μαθήματα που ταιριάζουν στις ανάγκες του, στα ενδιαφέροντα και στο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του. Η παρακολούθηση είναι διαδικτυακή και γίνεται με τον ρυθμό που ταιριάζει στον καθένα!

001 puzle

Τι παρέχει το εργαλείο αυτοαξιολόγησης: Με το εργαλείο αυτοαξιολόγησης ενσωματωμένο πλέον στην Ψηφιακή Ακαδημία, και ακολουθώντας το ευρωπαϊκό πρότυπο αξιολόγησης DigComp v2.1, ο πολίτης αποκτά τη δυνατότητα να αξιολογήσει το επίπεδο της ψηφιακής του ικανότητας.

Ακολούθως, και σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αυτοαξιολόγησης παρέχεται στον πολίτη η δυνατότητα εξατομικευμένης πρότασης μαθημάτων. Ιδιαίτερα για τους εξειδικευμένους χρήστες ή επαγγελματίες ΤΠΕ υπάρχει δυνατότητα επιλογής και παρακολούθησης ενός σημαντικού αριθμού μαθημάτων.

Πώς δημιουργήθηκε το περιεχόμενο της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών: Το παραχώρησαν δωρεάν και προς χρήση από τους πολίτες, επιλεγμένοι οργανισμοί με αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό κύρος: ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, γνωστές διεθνείς εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και οργανισμοί ψηφιακής εκπαίδευσης.

Πώς επιλέχθηκε το περιεχόμενο: Επιλέχθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με Έλληνες ακαδημαϊκούς και ειδικούς στην ψηφιακή εκπαίδευση. Αξιοποιήθηκε ελληνική και διεθνής εμπειρία ώστε τα κριτήρια επιλογής να διασφαλίσουν, α) την ποιότητα στο περιεχόμενο και στην δομή της εκπαιδευτικής πλατφόρμας και, β) την απλότητα στη χρήση.

Θα μπορέσω να βρω μαθήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μου: Η πλατφόρμα είναι δυναμική. Δηλαδή, τόσο οι θεματικές ενότητες όσο και τα μαθήματα θα εμπλουτίζονται διαρκώς, καλύπτοντας μεγαλύτερο εύρος εκπαιδευτικών αναγκών. Ακόμα περισσότεροι πάροχοι περιεχομένου θα προσφέρουν εκπαιδευτική ύλη και ευκαιρία για περισσότερες ώρες «παρουσίας» των πολιτών στην Ψηφιακή Ακαδημία. Ο κάθε ένας χρήστης μπορεί να βρει λιγότερες ή περισσότερες ώρες ενδιαφέρουσας εκπαίδευσης!

psifiaki akadimia politon 2

Σύνδεσμος Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών: https://nationaldigitalacademy.gov.gr/