Ο αυθεντικός Αδάμ!

Ο Γιώργης στον Άγιο Πέτρο...
Ο Γιώργης από το Ηράκλειο όταν πέθανε, ήταν πολύ αποφασισμένος να πάει στον Παράδεισο. Δύσκολο βέβαια, γιατί ο Άγιος Πέτρος του έβαλε ένα κουίζ.

- Σε βάζω σε ένα δωμάτιο με 100 ίδιους Αδάμ, αν μου βρεις τον αυθεντικό, η πόρτα του Παραδείσου, ανοίγει για σένα!

Πράγματι ο Γιώργης μπαίνει στο δωμάτιο με τους 100 ίδιους Αδάμ και σε δύο λεπτά βγαίνει με τον αυθεντικό κρατώντας τον από το χέρι!

Έκπληκτος ο Άγιος Πέτρος ρωτάει να μάθει την μέθοδο ανεύρεσης.

- Πάρα πολύ απλό Άγιέ μου! Ο αυθεντικός Αδάμ δεν έχει αφαλό...

001 puzle

Φανερά τσαντισμένος ο άγιος Πέτρος τα βάζει με όλα τα τάγματα των αγγέλων που δεν του έφτιαξαν πιστά αντίγραφα του Αδάμ.

- Άκου Γιώργη, ήταν πολύ εύκολο με τον αφαλό και γι αυτό θα ξαναδοκιμάσεις!

Πραγματικά ο Γιώργης, θέλοντας και μη, ξαναμπαίνει στο δωμάτιο και σε δέκα λεπτά αυτή τη φορά ξαναβγαίνει με τον πραγματικό Αδάμ!

Έκπληκτος ο Άγιος Πέτρος τραβάει τα μαλλιά του για το πώς τα κατάφερε τόσο εύκολα κι αυτή τη φορά ο Γιώργης.

- Πάρα πολύ απλό Άγιε Πέτρο μου. Ο αυθεντικός Αδάμ έχει ένα πλευρό λιγότερο, καθώς αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή της Εύας!

Κάγκελο ο Άγιος Πέτρος, αλλά δεν το βάζει κάτω.

- Μπα! Εύκολο ήταν και αυτή τη φορά. Αν το βρεις και τώρα μπαίνεις σίγουρα στον Παράδεισο, και είναι γνωστό ότι εγώ σέβομαι τις δηλώσεις που κάνω στο ακέραιο!

Τι να κάνει ο Γιώργης, ξαναδοκιμάζει. Αυτή τη φορά όμως αργεί πολύ. Ξαφνικά μέσα από το δωμάτιο ακούγεται μεγάλη φασαρία! Φωνές κακό, αντάρα, χαλασμός, και ο Γιώργης μπλαβιασμένος από το ξύλο και καταματωμένος βγαίνει τρεκλίζοντας, και πάλι με τον αυθεντικό Αδάμ από το χέρι.

- Άξιος ο μισθός σου Γιώργη! Είσελθε εν τω Παραδείσω! Πες μου μόνο πώς τον βρήκες.

- Ε, ήταν λίγο δύσκολο αυτή τη φορά Άγιε Πέτρο, αλλά χαλάλι! Μπαίνοντας λοιπόν στο δωμάτιο με τους 100 ίδιους Αδάμ άρχισα να τους βρίζω τη μάνα και τον πατέρα! Τότε οι 99 Αδάμ σηκώθηκαν και με κάνανε μαύρο στο ξύλο. Ο ένας που δεν σηκώθηκε ήταν ο αυθεντικός!